BACAAN SOLAT SUNAT TARAWIH

Posted by i in

Assalamualaikum. Alhamdulillah, kini telah berlalu lima kali solat sunat Tarawih bagi tahun 1431H. Syukur, beberapa kekurangan yang terdapat di dalam edisi ebook Solat Tarawih sulong saya dapat dikesan dan diperbaiki. Malah kini ia tampil di dalam dua saiz. Iaitu:
1. Saiz A5 (5.83″ X 8.27″) – sama saiz dengan buku PAFA Kementerian Pendidikan Malaysia.
2. Saiz A4 (8.27″ X 11.69″)
CIRI-CIRI SAIZ A5:
1. Mudah dibawa kemana-mana, ke masjid terutamanya.
2. Bahasa yang ringkas (TIADA terjemahan dan penerangan lengkap serta artikel)
3. Saiz tulisan yang besar dan mudah dibaca.
4. Dirujuk daripada buku Panduan Sembahyang Tarawih yang telah disemak semula oleh Dato’ Noh bin Gadot, Bekas Mufti Negeri Johor.
Sila muat turun di sini: (Saiz fail agak besar, jadi harap bersabar menunggu ia loading.)

http://www.arabmykrk.com/TrwhRingkasZip.HTML(Versi zip)

http://www.arabmykrk.com/TrwhRingkasPdf.HTML(Versi pdf)
CIRI-CIRI SAIZ A4:
1. Mengandungi penerangan lengkap berkenaan solat Tarawih.
2. Saiz tulisan yang perlu dibaca ketika bertarawih telah diperbesarkan.
3. Disertakan sekali soal jawab agama berkenaan ‘Solat Wanita Di Masjid’ yang terkandung di dalam keluaran terbaru Majalah SOLUSI.
4. Dirujuk daripada buku Panduan Sembahyang Tarawih yang telah disemak semula oleh Dato’ Noh bin Gadot, Bekas Mufti Negeri Johor.
Sila muat turun di sini:

http://www.arabmykrk.com/TrwhLengkapZip.HTML(Versi zip)

http://www.arabmykrk.com/TrwhLengkapPdf.HTML(Versi pdf)
Ada sesiapa yang phobia dengan “ZIP”? Sebenarnya memuat turun fail zip lebih mudah kerana saiznya telah ‘dizip’ menjadi lebih kecil. Tetapi mengimbau kenangan saya dulu-dulu tatkala memuat turun fail zip, memanglah geram dibuatnya.
“Nak bagi tu, bagilah baik-baik. Dah dizip macam ni, macam mana nak buka? …….” Tapi, itu cerita lamalah….

Apa kata anda gunakan saja jZip. Saya telah menggunakannya sejak setahun yang lalu tanpa timbul apa-apa masalah pun. Tutorial lanjut ada di dalam video pemilik blog http://komenebook.com/ ini.
PERINGATAN:
Sekiranya anda tidak dapat membaca tulisan yang terdapat di dalam fail yang saya bekalkan, ada kemungkinan komputer anda tidak mengandungi font arab. Bagi mengatasi masalah tersebut, saya mencadangkan agar anda install tulisan jawi-arab ke dalam komputer anda. Sila dapatkannya secara percuma (sebagaimana yang saya lakukan) melalui mana-mana link di bawah tajuk “Install Font Jawi – Arab”. Sila klik button di bawah ini.

Selamat mencuba. Semoga bermanfaat.

Sumber arabmykrk.com

i

InfoTaip menyajikan info-info terbaru, terkini, terhangat dan terbaik untuk anda semua. Pastikan artikel pilihan anda bookmark terlebih dahulu. CTRL + D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow


Contact us

infotaip@gmail.com